Boka demo
Avion_121923_41

NYHET

  14 februari 2024

Hur ska dricks deklareras? Vi har svaren!

Från och med den 19 mars går det att logga in på Skatteverket och göra årets deklaration. Jobbar du inom restaurangbranschen är det viktigt att du deklarerar dricksen på rätt sätt. Här följer några punkter som är bra att veta om dricks:

🔹 Dricks är en skattepliktig inkomst: Oavsett om den betalas med lönen eller kontant är dricks alltid skattepliktig.

🔹 Fördelning av dricks: Om arbetsgivaren hanterar fördelningen av dricks, rapporterar de också skatt och arbetsgivaravgifter för dricksen. Det betyder att dricksen inkluderas i den redan ifyllda årsinkomsten vid deklarationen. Om personalen själva sköter fördelningen av dricks skall du som anställd redovisa dricksbeloppet vid punkt 1.5 i deklarationen ("annan inkomst som inte är pensionsgrundande").

🔹 Risker vid felaktig redovisning: Om du lämnar en felaktig uppgift eller utelämnar inkomst i deklarationen kan du bli skyldig att betala skattetillägg.

Som användare av Personalkollen kan du se den utbetalda dricksen i appen och på så sätt enkelt se vilken summa du ska deklarera. Läs mer HÄR!

Taggar
Hantera dricks

16 november 2023 09:51

Optimera din drickshantering

Att hantera dricks behöver inte vara krångligt eller tidskrävande. Genom att nyttja fördelarna med Personalkollen får såväl restaurangägare som anstä…

Kom igång med Personalkollen

Gör som tusentals andra nöjda kunder. Beställ Personalkollen idag så ser vi till att du får allt du behöver och hjälper dig att komma igång!

Beställ idag