Boka demo
Hantera dricks

TIPS

 / publicerad 16 november 2023 09:51

Optimera din drickshantering

Att hantera dricks behöver inte vara krångligt eller tidskrävande. Genom att nyttja fördelarna med Personalkollen får såväl restaurangägare som anställda stenkoll på den intjänade dricksen.

Historiskt sett har hantering av dricks varit ett återkommande tidskrävande bekymmer för restaurangägare varje månad. På samma sätt har det för anställda utgjort ett mysterium – exakt hur mycket är den intjänade dricksen och när kan det förväntas att bli utbetalt? Med hjälp av Personalkollens drickshantering blir frågetecken till utropstecken och huvudvärk ett minne blott.

Vid implementering av Personalkollens drickshantering och genom att involvera personalen i fördelningsprocessen, uppnås både effektivitet och enkelhet. Systemet skapar rapporter för bokföringen och genom appen eller webbinloggningen kan personalen själv hålla koll på sina dricksutbetalningar.

För att skapa en rättvis fördelning av dricksen, enligt personalens överenskommelser, konfigureras regler enkelt i Personalkollen. Valet att fördela dricks jämnt under dagen, till samtliga anställda eller variera baserat på arbetspass finns tillgängligt. Med en koppling mellan din kassa och Personalkollen har du möjlighet att inkludera personlig dricks för att uppmuntra personalen ytterligare att ge det lilla extra.

Värt att notera är att dricks utgör en skattepliktig del av inkomsten och ansvaret ligger hos den anställde att rapportera detta vid inkomstdeklaration (så länge fördelningen har involverat personalen). Via Personalkollens app finner den anställde underlag för årlig deklaration. Om du som restaurangägare själv beslutar om fördelningen, bör ersättningen komma direkt från arbetsgivaren och inte gästen. I detta fall betraktas dricksen som en intäkt för företaget, och utbetalningen till personalen bör ske som vanlig lön. Mer detaljer kring detta återfinns på Skatteverkets officiella webbplats.

För ytterligare information om Personalkollen och hur du effektivt kan komma i gång med att hantera dricks på ett snabbt och smidigt sätt – läs mer här!

Taggar

hantera dricks

dricks

dricksfördelning

Avion_121923_41

14 februari 2024 10:44

Hur ska dricks deklareras? Vi har svaren!

Från och med den 19 mars går det att logga in på Skatteverket och göra årets deklaration. Jobbar du inom restaurangbranschen är det viktigt att du de…

Kom igång med Personalkollen

Gör som tusentals andra nöjda kunder. Beställ Personalkollen idag så ser vi till att du får allt du behöver och hjälper dig att komma igång!

Beställ idag