Boka demo

Schemaläggning av personal

Smidig planering som kan anpassas efter just er verksamhet och era behov

Få hjälp med schemaläggning av personal utifrån just era förutsättningar. Med funktionen schemaläggning kan ni enkelt skapa lediga pass och flytta runt personal när schemat behöver ändras. Om det finns lediga skift att täcka upp kan ni snabbt skicka en förfrågan till personalen direkt i appen, via SMS eller med e-post. Medarbetarna kan också byta pass med varandra eller göra anspråk på pass där ni saknar personal. Genom integrationer med både bordsbokningssystem, kassasystem och väderprognos från SMHI får ni all information ni behöver för att optimera era personalkostnader - direkt i Personalkollens schemaläggningsprogram!

Se helheten

Med en tydlig överblick av dagens schema och personalstyrka ser ni direkt om något pass behöver tillsättas.

Schemalägg med valfrihet

Genom att växla mellan olika vyer kan ni säkerställa att ni har rätt bemanning varje dag och att de anställda arbetar utifrån avtalad tid.

Håll koll

Om medarbetarnas stämplade tid inte följer det planerade schemat får ni direkt notiser om det. Ni väljer själva inställningar för notiser och avvikelser att godkänna.

Anpassade beräkningsperioder för hotell och restaurang

Är ni anslutna till Visitas avtal skapar ni själva de beräkningsperioder som er verksamhet tillämpar och ser då den förväntade arbetstiden samt kan schemalägga utifrån detta. Om en anställd ligger på mertid eller övertid får ni en notis om det och kan därefter optimera schemaplaneringen utifrån de timmar ni har att tillgå. Övertid eller mertid regleras automatiskt på lönen.

Prognos och uppföljning

Vårt schemaläggningsprogram ger dig realtidsuppdateringar om personalkostnader. I och med att personalkostnaden visas i realtid när ni schemalägger, samtidigt som ni kan se historisk och prognostiserad försäljning, kan ni enkelt följa upp er lönsamhet. Lägg till integrationer som visar även väder och bordsbokningar och ni får därmed de bästa förutsättningarna för att optimera planeringen och hålla koll på de viktigaste nyckeltalen!

Dygns– och veckovila

En varning visas direkt vid schemaläggning om passet bryter mot dygns- eller veckovilan. Vilka dygns- och veckoperioder som ska tillämpas ställer ni själva in på grupp- eller individnivå.

Dags– eller veckovy

Ni väljer själva hur lång period ni vill överblicka när ni schemalägger och kan smidigt växla mellan dagar, veckor eller månader. Det är möjligt att schemalägga personal upp till två år framåt i tiden och det är endast ni som väljer när schemat ska publiceras och visas för de anställda.

Kopiera schema

Ni skapar enkelt ett återkommande schema genom att kopiera redan schemalagda pass. Ni anger vilka pass som ska kopieras, till vilken period och med vilket intervall passen ska återkomma.

Kom igång med Personalkollen

Gör som tusentals andra nöjda kunder. Beställ Personalkollen idag så ser vi till att du får allt du behöver och hjälper dig att komma igång!

Beställ idag