Boka demo

FAQ

Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren!
stampelklocka_active@3x (1)

Personalkollens stämpelklocka

Kan personal utan svenskt personnummer stämpla in via stämpelklockan?

Ja, utöver svenskt personnummer har Personalkollen stöd för både samordningsnummer och födelsetid. Personer som är registrerade med annat än svenskt personnummer kan använda app, schema och stämpelklocka precis som övriga anställda.

På vilka enheter kan jag använda stämpelklockan?

Vi rekommenderar att du använder en iPad eller annan surfplatta. Du kan också ha stämpelklockan installerad i kassan så personalen stämplar in där inför sitt arbetspass.

Fungerar stämpelklockan utan uppkoppling?

Ja, med Personalkollens stämpelklocka kan personalen stämpla in och ut oavsett uppkoppling. Både stämpelklockan och personalliggaren har fullt stöd för offlineläge så att du alltid kan känna dig trygg med att inga tider går förlorade.

Hur installerar jag stämpelklockan?

Du hittar en enkel guide att följa via vår Kunskapsbank - KLICKA HÄR!

tider_active

Om systemet

Vad kostar Personalkollen?

Du betalar endast för de antal löner du betalar ut varje månad. Från 995 kr / månad.
Hela vår prislista hittar du HÄR!

Hur lång är bindningstiden?

Vi har ingen bindningstid på vår tjänst!

Är det enkelt att byta till Personalkollen?

Vi har många kunder idag som tidigare använt ett annat schema- och/eller lönesystem som gått över till oss för att få allt i samma system. Många har uttryckt hur enkelt det var att komma igång och dessutom enklare än de trott. Det ska inte vara krångligt att komma igång med oss och självklart hjälper vår kunniga support dig hela vägen från start till mål.

Kan jag hantera lönerna själv i Personalkollen även om jag inte har någon utbildning inom lön?

Ja, många av våra kunder sköter lönehanteringen helt på egen hand eller med hjälp av vår kunniga support.

Kan personalen själva ansöka om lediga arbetspass i systemet?

Ja, du som chef kan skicka ut notis om lediga pass via pushnotis eller sms. Personalen kan se lediga pass i appen och ansöka om dessa.

Hur registrerar jag som chef ny personal i Personalkollen?

Vid deras första arbetspass så registrerar de sig själva i stämpelklockan med hjälp av sitt personnummer och e-post. Du kompletterar sedan med anställningsuppgifter och e-signerar anställningsavtalet direkt genom systemet.

Kan vi hantera dricks genom Personalkollen?

Ja, med en kassakoppling skickas dricksen till Personalkollen och fördelas automatiskt efter dina uppsatta fördelningsregler. Du behöver bara godkänna fördelningen och hämta ut underlagen för bokföring och utbetalning.

Vilka branscher kan använda sig av Personalkollen?

Vi vänder oss i första hand till hotell- och restaurangbranschen och detaljhandeln.

Har Personalkollen stöd för vårt kollektivavtal?

Vi har fullt stöd för avtalen mellan Visita/HRF, Visita/Unionen och Detaljhandelsavtalet med bland annat automatiserad semesterhantering, beräkning av OB och frånvaro, arbetstidsvarningar samt anställningsavtal som följer det gällande avtalets regler. För hotell/restaurang har vi självklart även funktioner för att hantera extra ledighetsdagar och beräkningsperioder.

Kan jag använda bruten löneperiod i Personalkollen?

Självklart, vi hjälper er att ställa in korrekt löneperiod när ni kör igång med systemet.

Har Personalkollen en app?

Ja, vår app finns att ladda ned på AppStore och GooglePlay. Med appen får de anställda notiser så snart du publicerar deras schema eller skickar ett meddelande genom systemet. De ser sin arbetad tid, dricks och lönespecar och kan skicka förfrågan om passbyte.

Kan vi integrera våra andra system med Personalkollen?

Vi har ett stort utbud av integrationer med bland annat kassaleverantörer, bordsbokning- och hotellbokningssystem och vi tror på att du som användare själv plockar de system som passar er bäst inom respektive del. Genom integrationer får ni den perfekta helhetslösningen för just er verksamhet.

Kom igång med Personalkollen

Gör som tusentals andra nöjda kunder. Beställ Personalkollen idag så ser vi till att du får allt du behöver och hjälper dig att komma igång!

Beställ idag